A lelki egészség megőrzése

A lelki egészség megőrzése

A lelki egészség megőrzése

Képzés leírása

MINIMÁLIS LÉTSZÁM: 10

MAXIMÁLIS LÉTSZÁM: 16

ÓRASZÁM: 9

A képzés célja, hogy a résztvevők felismerjék, mennyire fontos munkájuk során és a családban is az önismeret és az önfejlesztés szükségessége.

A képzés segítségével bővíteni tudják egyéni és szervezeti problémamegoldó képességüket.

Alapvető mentálhigiénés ismereteket szereznek. Megismerik, az empátia képességét. A szokottól eltérő viselkedésformák felismerése, azok megnyilvánulásai; szorongás, félelem. A program további célja, hogy segítsen megérteni, elfogadni azt az embert is, aki másként reagál bizonyos helyzetekben, kapcsolatokban.

Fejleszti a hasznos és a káros stressz fogalmát. Felismerik a káros stressz jeleit, akár önmagukon, akár környezetükön. Megismerkednek az empátiával, mint intellektuális élménnyel.

Az empátiás úton szerzett ismeretek segítségével alkalmazkodni tudnak a másik emberhez, el tudják kerülni a konfliktusokat.  A félelem és a szorongás altípusainak megismerésévek képessé válnak arra, hogy segítsen megérteni, elfogadni azt az embert is, aki másként reagál bizonyos helyzetekben, kapcsolatokban..

A résztvevő képessé válik felismerni az önmaga és környezetében jelentkező krízishelyzeteket.

Meg tudja különböztetni a krízisek típusait, szakaszait. Ismeretek útján ellenállóbbá válik, és fejlődik a megküzdési stratégiák területén. Képessé válik felismerni, ha neki vagy másnak segítségre van szüksége. Képessé válik a hatékonyabb együttműködésre.

Engedélyszám: E-001132/2015/D036

Érdeklődés

Jelentkezést segítő mentor

Babics Anett
+36 30 332 7587

Kapcsolódó Események

Lecke