Előítéletmentes kommunikáció

Előítéletmentes kommunikáció

Előítéletmentes kommunikáció

Képzés leírása

Minimális létszám: 10

Maximális létszám: 25

Óraszám: 18

A képzés célja, hogy a sztereotípiákat hátrahagyva, valamint a belső, saját előítéleteket megismerve és megértve úgy végezhessék a munkájukat, hogy az még modern, haladó jellegű legyen, kellően nyitott és közben megcáfolja az erőszakszervezetekkel szemben megfogalmazott általános társadalmi előítéleteket. Mindemellett cél, hogy az egyes sérülékeny, kisebbségi csoportokat (és azon belül is kiemelten a romákat, a homoszexuálisokat, nőket, szexmunkásokat) minden korábbinál jobban megismerhessék a képzés résztvevői, és munkájuk során mindez a kommunikációjuk révén is segítse az eredményes feladatellátást. Célja továbbá, hogy minden korábbinál őszintébb válaszok szülessenek az alábbi témakörökben:

  • Az előítéletek, mint természetes emberi jellemzők
  • Az előítéletek klasszikus csoportjaival (cigányok és más nemzeti/etnikai kisebbségek, homoszexuálisok, szexmunkások) való munka nehézségei
  • A közfeladat-ellátás nehézségei – előítéletek a közfeladat-ellátókkal (pl. rendőrökkel) szemben
  • Az esélyegyenlőség kérdése
  • A hazai cigányság, mint a társadalom, a kormány és a közfeladat-ellátók előtt álló kiemelt kihívás
  • A hazai cigány közösségek belső lélektana, azaz, van-e közösségi másság?
  • Hogyan kell viszonyulni klasszikus kisebbségi, vagy sérülékeny csoportokhoz (homoszexuálisok, nők, arabok, migránsok, szexmunkások) adott konkrét helyzetekben?
  • Testületen belüli előítéletek megélése, kezelése

Fejleszti a saját, belső előítéletek felismerésének, megértésének és kezelésének a képességét, oldja a belső frusztrációt. Fejleszti a meditációs képességeket, a kommunikációt kiemelten a cigány közösségekkel, valamint más sérülékeny, vagy kisebbségi csoportokkal való eredményes munka lelki és közösségi hátterének a megértését, továbbá az egyes váratlan helyzetek megfelelő kezelésének, megoldásának képességét interaktív, csoportos feladatok révén.

Engedélyszám: E-001132/2015/D025

Érdeklődés

Jelentkezést segítő mentor

Babics Anett
+36 30 332 7587

Kapcsolódó Események