Újrakezdés a munkában és a magánéletben

Újrakezdés a munkában és a magánéletben

Újrakezdés a munkában és a magánéletben

Képzés leírása

MINIMÁLIS LÉTSZÁM: 10

MAXIMÁLIS LÉTSZÁM: 16

ÓRASZÁM: 10

A képzés célja, a munkahely és a magánélet érdekeinek, prioritásainak megtalálása és azok közötti egyensúly kialakítása a különböző életszakaszokban. A munka és a magánélet általában az emberi élet két legfontosabb területe. Ha az egyik stresszel teli vagy nem működik, az többnyire a másik területen is érezteti hatását. Ha egyre jobban akarunk teljesíteni – vagy a munkaadónk hajszol egyre nagyobb teljesítmény felé – és ezt a pihenés, regenerálódás, családi életünk rovására is hajlandóak vagyunk megpróbálni, azt az esetek többségében hiába tesszük: az eredmény épp az ellenkezője lesz. Aki ugyanis nem képes a két területet többé-kevésbé egyensúlyban tartani, az előbb-utóbb kimerül, kiég, esetleg rámegy az egészsége. Könnyen belátható, hogy ez a munkaadóknak sem lehet érdeke. Ennek a jelentőségét egyre több munkáltató, vállalat, cég, hivatal fel is ismeri és tesz annak érdekében, hogy a dolgozói az ideálishoz minél inkább közelítő körülmények között, a munka és magánélet közötti harmonikus megosztással tudjanak dolgozni.

Naivitás azonban azt várni, hogy problémáinkat a munkahelyünk fogja megoldani. Saját magunknak kell felismernünk saját életünkben a fontossági sorrendeket, és érvényt szerezni a számunkra lényeges dolgoknak. Ami rajtunk múlik, tegyük meg. Gondoljuk át, mik a prioritásaink, mik szükségesek számunkra az életben, illetve az életfenntartáshoz, mik az elvárásaink, mik a lehetőségeink (figyelembe véve a személyiségünket, végzettségünket, lakóhelyünket). Ezeknek végig gondolásában tud segítséget nyújtani ez a tréning.

Fejleszti az önismeretet, személyiségfejlesztő készségeket ad, időgazdálkodási, céltervezési kompetenciák fejlesztése valósul meg. Mindezek különböző játékos gyakorlatokon keresztül, teljesen interaktívan, mert abban hiszünk, hogy így tudnak mindenki számára egyedi és személyre szóló felismerések megszületni. Érdemes törekedni a munka és magánélet egyensúlyának kialakítására és fenntartására, hiszen regenerálódás, pihenés, jó családi élet hiányában egy idő után nagy valószínűséggel képtelenek leszünk jól teljesíteni a munkahelyünkön, így esetleg még a munkánkat (rosszabb esetben az egészségünket) is elveszíthetjük. Munka nélkül azonban nem csak az életfenntartásunk kerül veszélybe, de valódi kiteljesedés sem lehetséges.

Engedélyszám: E-001132/2015/D035

Érdeklődés

Jelentkezést segítő mentor

Babics Anett
+36 30 332 7587

Kapcsolódó Események